Zullen chatbots jouw verkopers vervangen?

Ik kan alle verkopers verzekeren: nee je baan is (nog) niet in gevaar. Met C4d ontwikkelen we chatbots voor het genereren van leads. De conversiepercentages van verkopen in chatbots zijn echter nog steeds erg laag. We hebben een klant die 1 persoon uit 600 heeft omgezet voor één uitverkoop. Wat een slechte chatbot !? Nee, want we zijn niet gewend om via chatbots te kopen. Maar 1 ding is zeker, in de toekomst zullen we ALLEEN nog via chatbots onze meeste aankopen doen.

Ik herinner me dat ik nu zo'n 3 jaar geleden via het internet mijn nieuwe auto kocht. Als je me 5 jaar eerder had gevraagd: zal je ooit een auto online kopen, zonder tussenkomst van een verkoper? Ik zou zeker hebben geknikt: op geen enkele manier. Maar 3 jaar geleden heb ik op de knop gedrukt die mijn duurste auto bestelde .... online!

Dus tijden veranderen, en over 3 jaar zal een chatbot mijn volgende auto bestellen. Zeker.

Maar er zijn veel mogelijkheden in chatbotgebruik voor verkoopdoeleinden. Net zoals ik niet dadelijk een volledige elektrische auto met automatische piloot aanschafte, meer een hybride auto. 

En dat is waar we onze klanten nu voor adviseren: gebruik een chatbot voor leadgeneratie op een hybride manier.

Laat het me uitleggen. Chatbots zijn erg goed in het starten van gesprekken en het qualificeren van mensen. Het leuke is dat je een gequalificeerd chatbot gesprek kunt overnemen en de verkoop van persoon tot persoon kunt afronden.

Andrew Warner, mijn voorbeeld die me alles vertelde over chatbots, deed de test: 

"We praten meestal over het gebruik van chatbots om mensen te vervangen, de verkoop automatiseren. Een paar dagen geleden bracht ik meer dan 12 uur door met  live chatten met meer dan 300 mensen  en sloot ik 11 verkopen af"

Wil je weten hoe hij dit deed? Kijk hier :

Zeer interessante les die we ook aan onze klanten vertellen. Door live chatbotgesprekken over te nemen, krijg je meer geëngageerde gesprekken.

Maar voorlopig: alleen mensen kunnen een verkoop sluiten.

Wanneer we praten over Chatbots en AI, vragen veel mensen zich af: Waar past de mens in dit verhaal? Hoewel sommigen van ons liever altijd met een robot praten, hebben mensen nog steeds een vitale rol te spelen om klanten en bedrijven te verbinden. 

De beste verkopers kunnen de waarde van iets uitleggen aan verschillende doelgroepen. Terwijl chatbots en AI-programma's die verkoopteamleden kunnen helpen, worstelen met context in taal en gedrag. Een chatbot- of AI-programma kan nog geen gebruikmaken van een anekdote van een van uw andere klanten en dit delen met Sue, die erover denkt om een product te kopen. Kortom, mensen zijn beter in het leggen van relaties: ze zullen niet snel weggaan. Maar uiteindelijk ... wie weet.

Alexa, bestel nog wat koffie voor me ..


Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x