Waarom elk bedrijf dat op zoek is naar nieuwe medewerkers een chatbot nodig heeft


Het aantal vacatures dat in mei bij het Vlaamse uitzendbureau VDAB was geregistreerd, bereikte het hoogste maandelijkse niveau ooit. Kandidaten worden echter niet tijdig gevonden.


Ongeveer 20 jaar geleden had ik een job als recruiter. In de afgelopen 20 jaar heeft internet veel van die baan veranderd. Ik herinner me dat ik op zoek was naar hoog gekwalificeerde natuurlijke taalverwerkingsdeskundigen voor Lernout & Hauspie. Dankzij het internet ontdekte ik een pool van nieuwe kandidaten die moeilijk te vinden waren in die tijd. En sindsdien maken tools zoals Linkedin het nog eenvoudiger voor Recruiters om voor kandidaten te zoeken.

Vandaag is er een tweede belangrijke evolutie gaande, waarvan ik denk dat die ongetwijfeld een impact zal hebben op de functie van recruiter. Computergebruik maakt plaats voor mobiel gebruik. En binnen dat mobiele gebruik moeten apps plaatsmaken voor berichten-apps. Mijn 3 dochters leven bijna letterlijk op Messenger en praten de hele dag met hun vrienden. Mensen zijn altijd meer en meer beschikbaar. En dat schept nieuwe mogelijkheden voor recruiters.

Over het algemeen praten mensen graag. De telephone ☎ was, en is (ik vermoed) nog steeds de belangrijkste tool voor recruiters vandaag om echte aandacht van kandidaten te krijgen. Ik herinner me dat ik via de telefoon interesse en betrokkenheid bij kandidaten wekte en probeerde hen over te halen om een nieuwe baan te kiezen. En het werkte, maar het was en is erg tijdrovend.  Door chatbots te gaan gebruiken in het rekruteringsproces om 24/7 betekenisvolle gesprekken met potentiële kandidaten te voeren, wordt er een nieuw kanaal aangeboord om kandidaten te kwalificeren en te binden.

Recruiters hebben de opportuniteit om van de telefoon over te schakelen naar de berichten app, chat.  En als ze hierbij een chatbot inschakelen, kunnen ze hun impact ontzettend verhogen.  

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x